Mibe kerül? - Feszített fólia világítás, lámpa és design

Mibe kerül? - Feszített fólia világítás, lámpa és design

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Mibe kerül?

Technológia
Bekerülés paraméterei
Amikor választunk két megoldás vagy technológia  között, az egyik fontos paraméter az ár. A feszített fólia ára  összehasonlítható más rendszerekével, attól nem feltétlenül drágább, ám  mindenképpen megfontolandó használata különlegessége miatt. Általában  a gipszkarton álmennyezettel szokás összehasonlítani. Amíg ez a  rendszer önmagában kész felületet ad, a kartonhoz rögzítési rendszer,  glettelés és festés is tartozik. Ráadásul néhány év múlva ismét  számolhatunk ezzel a költséggel, míg a fóliát legfeljebb letöröljük.  Egyszóval almát ne körtével mérjünk össze, ha lehet.

Majd én!
Mivel ezt a rendszert viszonylag kevesen  ismerik, kivitelezése házilagosan nem ajánlott. Bár a youtube sok  mindenben segíthet és van is fent jó néhány erre vonatkozó video, nem  garantált a siker elsőre. E sorok írója csak az alapokat tanulta egy  hétig a Barrisol oktatótermében és nem egy fóliát szaggatott el ez idő  alatt.

Konkrét árat a kivitelezőtől kérjünk
Ebben minden benne lesz és jó esetben a szükséges egyéb feltételek is, amelyek a korrekt kivitelezéshez szükségesek.

 
Akkor most merre?
Magam is jól tudom, hogy mikor választanunk kell  megoldások között az ár alapfeltétel ebben a folyamatban. Ezen az  oldalon mégsem szerepel semmilyen adat erre vonatkozóan. Kitehetnék  nagyságrendi számokat, de erősen félrevezető lenne. Egy feszített fóliás  rendszer árának kalkulálásakor nagyon sok paramétert figyelembe kell  vennünk a fólia felületén kívül, amik nagyban befolyásolják az árat  lefelé és felfelé egyaránt. Azt javasolnám, keress meg, amennyiben  érdekel a téma, szívesen kalkulálok és adok javaslatokat különböző  megoldásokra.

Aki kérdez az választ is …
 
Amennyiben van bármilyen elképzelés, kalkulálj egyet!

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz